Miodowe żeberka

Miodowe żeberka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ładne kawałki żeberek

    1 kg
  • miód

    3 łyżki
  • brandy

    5 łyżek
  • olej

    3 łyżki
  • jasny sos sojowy

    2-3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Miód wymieszczc z ziołami. Podzielone na porcje żeberka opruszyc sola i pieprzem, włożyc do marynaty przygotowanej z sosu sojowego i brandy. Odstawic na minimum 2 godziny. Po tym czasie wyciągnąc i smarowac miodem z przyprawami. Piec na grilu z obu stron, od czasu do czasu smarując dodatkowo miodem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

eli82

27.07.2011 09:17
rewelacja

szajba2

04.04.2011 15:27
kiedyś jadłem, może być

alaaa

01.04.2011 15:23
pycha,a już za niedługo sezon otwarty,,

berys18

10.02.2011 07:28
super przepis

Barbara55

01.02.2011 15:49
może być

aeksandra

25.11.2010 11:22
bardzo lubię żeberka i do tego miód..pyszności

rakow2

24.11.2010 19:28
dobre

caroline1983

18.07.2010 19:05
Przepisu z dodatkiem alkoholu jeszcze na to nie spotkałam

Ela20

13.05.2010 14:46
Próbowałam, palce lizac :)

Elżbieta29

10.05.2010 23:19
baaaardzo dobre , jadlam kiedys ,palce lizac

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat