Sposób przygotowania

Ciasto na naleśniki: Wymieszać razem obie mąki i sól, dodać jajko oraz wodę i mleko, ubić gładkie ciasto. Usmażyć troszkę grubsze naleśniki.
Nadzienie: Na patelni podsmażyć mięso w trakcie dodać cebulę pokrojoną w kostkę i drobniutko posiekany czosnek, do podsmażonego mięsa dodać pomidory pokrojone w kostkę(wcześniej obrane ze skórki), przecier pomidorowy, posiekaną i kolendrę i kukurydzę odsączoną z zalewy, całość wymieszać i doprawić do smaku ma być wyraźnie pikantne, następnie wszystko dusić na małym ogniu około 5 min.
Gorące nadzienie nałożyć na podgrzane naleśniki i zwinąć w ruloniki, podawać na gorąco

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Fajny pomysł na naleśniki w ostrzejszym wydaniu :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    świetne naleśniki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !