Tacos z indykiem, fasolą i awokado

Tacos z indykiem, fasolą i awokado

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Tacos z mięsem mielonym to popularne i łatwe do wykonania danie kuchni meksykańskiej.

Z tego przepisu dowiecie się jak podać je z fasolą, awokado oraz cebulką marynowaną Smak. 

Przygotowanie tej pysznej potrawy zajmie około 15 minut! 

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki

  • mięso mielone indycze

    250 gramów
  • cebula szalotka

    1 sztuka
  • czosnek

    2 ząbki
  • masło klarowane

    1 łyżka
  • Przyprawa do dań kuchni meksykańskiej Prymat

    1 szczypta
  • fasola czerwona

    1/2 puszki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 szczypta
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    1 szczypta
  • awokado

    1 sztuka
  • świeża kolendra

    2 liście
  • tortilla kukurydziana

    2 sztuki
  • Cebulka perłowa marynowana Smak

    2 garście
  • kwaśna śmietana

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Tacos z indykiem, fasolą i awokado

Tacosy z mięsem mielonym z indyka, fasolą, cebulkami marynowanymi i awokado to danie kuchni meksykańskiej w nietypowym, lecz bardzo ciekawym zestawieniu.

Łatwe i szybkie w przygotowaniu! 

Na patelni podsmażyć na maśle mięso mielone z indyka, dodać poszatkowaną cebulkę szalotkę i czosnek.

Smażyć do miękkości, doprawić i dodać czerwoną fasolę.

Tortille kukurydziane podgrzać na patelni, a następnie wypełnić je mięsem z fasolą. 

Danie udekorować kolendrą i polać kleksem kwaśnej śmietany.

Podawać z awokado i marynowanymi cebulkami Smak.

Zobacz także inne propozycje podania tacos: z mięsem mielonym, kurczakiem, krewetkami, rybą a także w wersji wegetariańskiej!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat