Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki
-
mięso mielone indycze
250 gramów -
cebula szalotka
1 sztuka -
czosnek
2 ząbki -
masło klarowane
1 łyżka -
Przyprawa do dań kuchni meksykańskiej Prymat
1 szczypta -
fasola czerwona
1/2 puszki -
Pieprz czarny mielony Prymat
1 szczypta -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
1 szczypta -
awokado
1 sztuka -
świeża kolendra
2 liście -
tortilla kukurydziana
2 sztuki -
Cebulka perłowa marynowana Smak
2 garście -
kwaśna śmietana
2 łyżki
Przepis i sposób przygotowania Tacos z indykiem, fasolą i awokado
Tacosy z mięsem mielonym z indyka, fasolą, cebulkami marynowanymi i awokado to danie kuchni meksykańskiej w nietypowym, lecz bardzo ciekawym zestawieniu.
Łatwe i szybkie w przygotowaniu!
Na patelni podsmażyć na maśle mięso mielone z indyka, dodać poszatkowaną cebulkę szalotkę i czosnek.
Smażyć do miękkości, doprawić i dodać czerwoną fasolę.
Tortille kukurydziane podgrzać na patelni, a następnie wypełnić je mięsem z fasolą.
Danie udekorować kolendrą i polać kleksem kwaśnej śmietany.
Podawać z awokado i marynowanymi cebulkami Smak.
Zobacz także inne propozycje podania tacos: z mięsem mielonym, kurczakiem, krewetkami, rybą a także w wersji wegetariańskiej!
Komentarze (0)