Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tacos z indykiem, fasolą i awokado

5.0
(22)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Tacos z mięsem mielonym to popularne i łatwe do wykonania danie kuchni meksykańskiej.

Z tego przepisu dowiecie się jak podać je z fasolą, awokado oraz cebulką marynowaną Smak. 

Przygotowanie tej pysznej potrawy zajmie około 15 minut! 

Składniki:

Składniki

mięso mielone indycze 250 gramów
cebula szalotka 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
masło klarowane 1 łyżka
Przyprawa do dań kuchni meksykańskiej Prymat 1 szczypta
fasola czerwona 1/2 puszki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta
awokado 1 sztuka
świeża kolendra 2 liście
tortilla kukurydziana 2 sztuki
Cebulka perłowa marynowana Smak 2 garście
kwaśna śmietana 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Tacos z indykiem, fasolą i awokado

Tacosy z mięsem mielonym z indyka, fasolą, cebulkami marynowanymi i awokado to danie kuchni meksykańskiej w nietypowym, lecz bardzo ciekawym zestawieniu.

Łatwe i szybkie w przygotowaniu! 

Na patelni podsmażyć na maśle mięso mielone z indyka, dodać poszatkowaną cebulkę szalotkę i czosnek.

Smażyć do miękkości, doprawić i dodać czerwoną fasolę.

Tortille kukurydziane podgrzać na patelni, a następnie wypełnić je mięsem z fasolą. 

Danie udekorować kolendrą i polać kleksem kwaśnej śmietany.

Podawać z awokado i marynowanymi cebulkami Smak.

Zobacz także inne propozycje podania tacos: z mięsem mielonym, kurczakiem, krewetkami, rybą a także w wersji wegetariańskiej!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak