Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Deser czekoladowy

5.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

słodka śmietana
250 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat
1,5 łyżeczki
Sklep Prymat
biszkopty okrągłe
1 op
mleko
150 ml
cukier
1 łyżka
woda
50 ml
kakao rozpuszczalne
1 łyżka
rurki waflowe
do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Deser czekoladowy

Wodę zagotować, dodać żelatynę i dokładnie wymieszać, odstawić do zgęstnienia. Śmietankę wlać do miksera z końcówką do ubijania piany i ubijać na najwyższych obrotach około 5 minut.
Biszkopty zalać mlekiem.
Do śmietany dodać kakao i dalej ubijać, dodać tężejącą żelatynę i na mniejszych obrotach wszystko dokładnie połączyć.
Na dno pucharków ułożyć nasączone mlekiem biszkopty, na nie wyłożyć masę czekoladową, wetknąć rurki waflowe.
Deser wstawić do lodówki na około 1,5 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewasylwia 21.03.2011 11:23
zjadła bym choćtroszkę
wedith1 17.12.2010 19:37
CHCĘ! :D
Emilia21 06.09.2010 16:34
jest świetny
Malinka 15.08.2010 18:36
Fajny przepis na słodkie co nieco:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak