Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka trzykolorowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchewka 0,5 kg
cebula 0,5 kg
sól
woda 5 szklanek
cukier 1 szklanka
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
cukinia 1,5 kg
ocet 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka trzykolorowa

Kroki postępowania

1
Cukinię myjemy i razem ze skórką ścieramy na tarce na dużych oczkach. Lekko solimy. Odstawiamy by puściła sok. Marchewkę obieramy i również ścieramy na grubych oczkach. Cebulę kroimy w piórka. Z cukinii odlewamy sok. Można ją lekko docisnąć jeśli jest zbyt "mokra". Wszystkie warzywa mieszamy
Krok 1 - Sałatka trzykolorowa foto
2
Nakładamy do wyparzonych słoiczków lekko dociskając. Wodę, cukier, ocet zagotowujemy z przyprawami. Należy dodać tyle lisków laurowych by w każdym słoiczku znalazł się jeden. Gorącą zalewę wlewamy do słoiczków z sałatką i od razu zakręcamy
Krok 2 - Sałatka trzykolorowa foto
3
Pasteryzujemy około 15 minut. Smacznego!
Krok 3 - Sałatka trzykolorowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 30.07.2012 14:12
i w zimie jest co podjadać...
Pietruszka 30.07.2012 09:40
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak