Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z zupek chińskich

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

zupka chińska 2 sztuki
kapusta pekińska sztuka
groszek 1/2 puszki
kukurydza 1/2 puszki
ogórek zielony sztuka
papryka konserwowa 3-4 kawałki
majonez do smaku
przyprawy do smaku
jajko ugotowane na twardo 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z zupek chińskich

Zupki przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, zalewając je jedynie mniejszą ilością wody. Studzimy.

Jajka kroimy w kosteczkę, tak samo paprykę i ogórka.

Kapustę szatkujemy.

Do dużego naczynia wsypujemy składniki, łącznie z makaronem, dodajemy majonez i doprawiamy do smaku.

Smacznego :)


* Niektórzy nie zalewają zupek gorącą wodą, tylko surowe rozkruszają, łączą z pozostałymi składnikami i odstawiają na godzinę, żeby makaron napęczniał. Ja wolę nie ryzykować :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 26.04.2013 20:59
super sałatka
Stenka 04.09.2012 15:20
dodaje jeszcze szynkę konsewową

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak