Przepis i sposób przygotowania na: kostka kokosowa
teraz krem. 1,5 szkl mleka trzeba zagotowac z cukrem w reszcie mleka rozprowadzic make (bedzie geste), wlac to do mleka i szybko rozmieszac (powstanie budyn) , krotko zagotowac, pozostawic do ostudzenia. miekka margaryne wyrobic z olejkiem mikserem, porcjami dodawac budyn i wyrabiac.
upieczone ciasto przekroic na dwa placki, wiekszy czescia kremu posmarowac dolny placek, polozyc na niego drugi i na ten wysmarowac reszte kremu. skladniki do masy kokosowej przesmazyc razem, lekko zrumienic, gdy wystygnie wysypac na krem i docisc rekoma. no teraz mozna wreszcie kroic i jesc.
dodatkowe informacje
skladniki do masy kokosowej najlepiej jest przesmazac na malej blaszce w piekarniku, na niezbyt duzej temperaturze, trzeba je od czasu do czasu przemieszac.
to niezwykle lekkie i puszyste ciasto, bardzo smakowite.