Przepis i sposób przygotowania na: Tort poczwórnie czekoladowy
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i odstawiamy do przestudzenia.
Mokre składniki na ciasto mieszamy ze sobą.
Łączymy składniki suche z mokrymi.
Masę wylewamy do okrągłej formy i pieczemy w 180 stopniach przez około 35 minut ( do suchego patyczka).
Wystudzone ciasto przekrawamy na 3 równe części.
Za pomocą blendera schłodzoną śmietankę ubijamy ze śmietanfixem i cukrem pudrem.
Nadziewaną czekoladę (smak pomorańcza-chilli) rozpuszczamy w kąpieli wodnej i odstawiamy do przestudzenia.
Następnie trzepaczką na najmniejszych obrotach łączymy serek mascarpone z roztopioną czekoladą i skórką pomarańczy.
Mieszankę przekładamy do ubitej śmietanki.
Dokładnie ale delikatnie mieszamy.
Dwa kawałki ciasta przekładamy masą.
Przykrywamy trzecią.
Margarynę roztapiamy w garnuszku.
Dodajemy cukier puder, mleko i kakao i mleko w proszku.
Dokładnie mieszamy nie doprowadzając do zagotowania.
Następnie dodajemy czekoladę, mieszamy aż się rozpuści.
Gdyby polewa się zważyła dodajemy trochę zimnego mleka i mieszamy do uzyskania gładkiej masy.
Gorącą polewę rozsmarowujemy na torcie.
Całość posypujemy starta gorzką i białą czekoladą.
Odstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godziny.
Smacznego :)