Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Babka z ananasem

5.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajek
5
cukru
1 szk
cukier waniliowy
1
Sklep Prymat
mąki pszennej
1 szk
mąki ziemniaczanej
7 łyżeczka
proszku do pieczenia
1 łyżeczka
margaryny
125 g
mąka do obtaczania
grubego brązowego cukru
2 łyżka
miałkiego brązowego cukru
1 łyżeczka
margaryna do wysmarowania form
mąka do oprószenia formy
ananas z puszki
7 plasterek

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z ananasem

Kroki postępowania

1
Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę.
Margarynę stopić i wystudzić.
Gdy jajka będą puszyste i białe wsypać przesiane przez sito mąki i proszek do pieczenia.
Następnie w trakcie ubijania dodać schłodzoną margarynę.
Krok 1 - Babka z ananasem foto
2
Wszystko wyrobić na jednolite ciasto.
Tortownicę ( o śr. 23 cm ) wysmarować margaryną i poruszyć mąką.
Wylać do tortownicy ciasto.
Każdy kawałek ananasa obtoczyć w mace i ułożyć na cieście.
Na koniec wierzch posypać grubym i miałkim cukrem.
Krok 2 - Babka z ananasem foto
3
Babkę piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 50 minut.
Krok 3 - Babka z ananasem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 20.06.2012 08:50
szybko i słodko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak