Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżówki z truskawkami
Kroki postępowania
1 op cukier waniliowy,
1/4 szkl cukier,
1/3 kostki masło,
1/2 szklanki mąka
Z cukru waniliowego, cukru, masła oraz mąki przygotować kruszonkę.
mleko | 2 szkl |
mąka | 0,8-1 kg |
jajko | 2 szt |
cukier | 2 łyżki |
cukier waniliowy | 1 op |
sól | szczypta |
margaryna | 1/4 kostki |
drożdże | 4 dkg |
truskawki świeże | 80 dkg |
cukier waniliowy | 1 op do posypania owoców |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: