Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Surówka z selera z bakaliami

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

seler
1 kg
śliwki suszone
100 g
rodzynki
50 g
jabłka
150 g
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
majonez
200 g
sok z cytryny
2 łyżki
orzechy
50 łuskane

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z selera z bakaliami

Selery obrać i zetrzeć na tarce o drobnych otworach, skropić sokiem z cytryny i wymieszać.
Śliwki umyć w ciepłej wodzie, namoczyć na pół godziny, wyjąć je i pokroić w paseczki.
Rodzynki umyć w ciepłej wodzie.
Jabłka obrać i zetrzeć na tarce.
Orzechy posiekać.
Składniki surówki wymieszać i polać majonezem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak