Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rukola z ogórkiem i fetą

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rukola 10 dag
ogórek 1 średni
feta 7-8 dag
sos winegret 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Rukola z ogórkiem i fetą

Rukolę przebieramy, dokładnie płuczemy, osączamy z nadmiaru wody. Ogórka myjemy, obieramy ze skórki, przecinamy wzdłuż na pół, wydrążamy miękki miąższ i przecinamy każdą połówkę jeszcze na dwie części, a następnie siekamy na niezbyt cienkie talarki. Dodajemy do rukoli wraz z pokrojoną w drobną kostkę fetą. Wlewamy sos winegret i dokładnie, ale delikatnie mieszamy. Podajemy od razu po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Paulina33 05.09.2012 09:25
kocham sałatki :)
pacpaw 30.05.2012 20:54
zielono mi :o)
paulisia_elk 29.05.2012 17:26
lekko i przyjemnie super ;)
Mysiunia 29.05.2012 10:08
jak ja lubię takie salatki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak