Miodowy kurczak z grilla

Miodowy kurczak z grilla

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurczak cały lub udka, pałki i skrzydełka

  • marynata

  • miodu

    2 łyżki
  • oliwy

    0,5 szkl
  • czosnku

    2-3 ząbki
  • chilli

    szczypta
  • sól

  • pieprz

  • rozmaryn

  • sok z cytryny lub z poamarańczy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki marynaty wymieszać. Całego kurczaka podzielić na porcje. Uwaga - z piersi nie zdejmujemy skóry!



Kawałki kurczaka zaleamy marynatą i odstawiamy do dobę do lodówki.



Kurczaka pieczemy na grillu, co jakiś czas obracając i smarując marynatą.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat