Chłodnik truskawkowy błyskawiczny

Chłodnik truskawkowy błyskawiczny

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • g świeżych truskawek

    500
  • cukier, sól

    do smaku:
  • makaron ryżowy

    100 (w kształcie wstążek)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Truskawki opłukać, osączyć, oberwać szypułki. Zmiksować blenderem (kilka zostawić do dekoracji)dodając trochę cukru - 3-4 łyżki, ale to zależy od własnego smaku i słodyczy owoców. Dolać mleko, miksować jeszcze chwilkę. Makaron zalać wrzącą wodą, przykryć na 3-4 min. po czym odcedzić dokładnie. Oprószyć go odrobiną soli do smaku i pociąć na mniejsze kawałki. Na talerze kłaść porcje makaronu, zalać chłodnikiem, posypać posiekanymi truskawkami.

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Sylwia56

04.03.2012 14:50
ciekawy

Agnik

03.10.2011 17:47
pycha

ewaa

27.06.2011 21:34
smaczny

ewaa

27.06.2011 21:34
smaczny

eli_555

28.08.2010 22:43
Pyszny chłodnik.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat