Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z makaronem ryżowym i ogórkiem
Sałatka z makaronem ryżowym, świeżym ogórkiem i koperkiem ma bardzo świeży, lekki i orzeźwiający smak. Makaron ryżowy jest delikatny i neutralny, co sprawia, że idealnie wchłania smaki innych składników. Świeży ogórek dodaje chrupkości i soczystości, a koperek wnosi aromatyczny, ziołowy akcent. Całość tworzy harmonijną kompozycję smakową, idealną na lato lub jako dodatek do lekkich dań.
Sałatka z makaronem ryżowym, ogórkiem świeżym i koperkiem to ciekawa i szybka propozycja na kolację lub lunch.
1. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu.
2. Ogórka obieramy kroimy w większą kostkę.
3. Mieszamy: makaron, ogórek, kukurydzę z puszki, czosnek przeciśnięty przez praskę, majonez, koperek, sól i pieprz.
4. Smacznego!