Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zajączek

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bułka
1 szt.
serek kanapkowy
1 łyżecz.
pasztet
1 łyżecz.
ogórek kiszony
1 szt.
oliwka zielona
1 szt.
oliwka czarna
1 szt.
ketchup
1 łyżecz.
jajko ugotowane na twardo
1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Zajączek

Bułkę przekrawam na połowę, smaruję jedną część cienko pasztetem. Z drugiej części wykonuję uszy i smaruję je serkiem kanapkowym. Z plastrów ugotowanego na twardo jajka, kiszonego ogórka i oliwek robię oczy. Z białka jajka, ogórka kiszonego i oliwki wykonuję zajączkowi pyszczek. A z ketchupu maluję języczek oraz kokardkę. Od razu podaje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

1j1o1l1a1 12.04.2012 19:43
:) dekoracyjny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak