Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Jajecznica w parówce

5.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka czerwona
1 szt.
jajko
2 szt.
parówki
2 szt.
szczypiorek
1 łyż.
Sklep Prymat
sól
1 szczypta
Sklep Prymat
pieprz
1 szczypta
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica w parówce

Paprykę myję, obieram i przekrawam na krążki. Parówki obieram z osłonek, przekrawam na pół. Na patelni rozgrzewam olej, wykładam krążki papryki i okręgi wykonane z parówek spiętych małą wykałaczką. Po chwili wbijam w okręgi parówkowe jajka. Posypuję solą i pieprzem. Smażę do ścięcia jajek. Podaje posypane posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 28.07.2012 22:18
pomysłowe
caffee_tea 11.04.2012 18:58
dobre, dobre ; )

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak