Pierś z kurczaka w sosie musztardowym

Pierś z kurczaka w sosie musztardowym

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    4 szt.
  • musztarda sarepska

    5 łyżek
  • miód lipowy

    2 łyżki
  • czosnek granulowany

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piersi myjemy, kroimy na cienkie sznycelki. Pozostałe składniki mieszamy (można zmiksować). Marynujemy kurczaka w sosie min. 2 godziny. Następnie nie spłukujemy masy z kurczaka i obsmażamy na gorącym tłuszczu. Sos powstaje z zalania wrzątkiem tego co zostaje na patelni po usmażeniu kurczaka i ewentualnym dorzuceniu 2-3 łyżeczek marynaty. Gotujemy i jeśli nie jest dostatecznie gęsty zaprawiamy mąką.
Mniam....

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat