Parówki w piwie i jabłkach

Parówki w piwie i jabłkach

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • parówki

    1 kg
  • jabłka

    4 szt
  • piwo

    500 ml
  • cebula

    4 szt
  • pieprz

  • chili

    1 szczypta
  • majeranek

    2 łyżeczki
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Parówki obieramy z osłonek i przekrawamy każdą na 3 części. Podsmażamy parówki na rozgrzanym tłuszczu, aż się ładnie zrumienią. Zdejmujemy z patelni i na tym samym tłuszczu co parówki szklimy cebulę, którą wcześniej obieramy i kroimy w ósemki. Gdy cebula lekko zmięknie, dodajemy do niej parówki. oraz pozbawione gniazd nasiennych, pokrojone w ósemki jabłka. (Jabłka pozostawiamy w skórkach) Podsmażamy to wszystko razem kilka minut, mieszając. Następnie dolewamy do potrawy bulion, piwo oraz przyprawy i dusimy wszystko razem pod przykryciem 10-15 minut. Jeśli po tym czasie na patelni nadal jest dużo soku, odkrywamy przykrywkę i trzymamy potrawę na ogniu aż nieco zgęstnieje. Podajemy na ciepło, z chlebem, posypane zieleniną, np. natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Katarzyna45

29.08.2012 20:40
wygląda bardzo apetycznie

Katarzyna45

29.08.2012 20:40
wygląda bardzo apetycznie

Renia1

28.02.2012 17:24
niby codzienne skladniki a jak wykwintnie wyglada!

Mysiunia

28.02.2012 07:28
podoba mi się ten przepis:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat