Makaron z serem

Makaron z serem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser biały

    700 dkg
  • cebula

    3 szt
  • makaron

    450 dkg
  • kiełbasa

    15 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Makaron z serem
Ser rozdrobnić w osobnym naczyniu.
Krok 2 - Makaron z serem
Na patelni na trochę większej ilości tłuszczu (smalec, olej) podsmażyć cebulę (pokrojona w pół plastry) oraz mięsko (parówki, kiełbasa lub boczek).
Krok 3 - Makaron z serem
W dużym garnku ugotować makaron (najlepszy będzie świderki lub kolanka).
Krok 4 - Makaron z serem
Po odcedzeniu makaronu, wsypujemy go ponownie do garnka i dodajemy cały tłuszcz wraz z cebulą i mięskiem. Mieszamy, lecz jeszcze nie zdejmujemy z gazu.
Krok 5 - Makaron z serem
Wsypujemy ser oraz dodajemy sól wg gustu i smaku.
Krok 6 - Makaron z serem
Wszystko razem dokładnie mieszamy jednocześnie zmniejszając ogień do minimum. Po około minucie wyłączamy gaz. Inaczej ser zacznie się topić.
Krok 7 - Makaron z serem
Wykładamy na talerze i życzę smacznego :) !!

Uwaga!!!

Potrawa powinna zostać rozłożona na talerze w całości - przy odgrzewaniu ser biały zaczyna się topić, a smak potrawy nie jest już taki dobry.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Anna146

21.02.2012 06:59
oryginalne połączenie mięsa o białego sera

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat