Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Tort nale?nikowy na ciep?o

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko
2 szklanki
m?ka
1 szklanka
szpinak
30 dag
cebule
2
skórka z cytryny
olej
marchewki
3
pietruszka
1
jajko
4
seler
1/2 sztuki
koncentrat pomidorowy
2 ?y?ki
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
?mietana
1 szklanka
ser ?ó?ty
10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Tort nale?nikowy na ciep?o

M?k?, mleko oraz jedno jajko wymiesza? i usma?y? 5 grubych nale?ników. Cebule obra?, pokroi?, przesma?y? na oleju z obgotowanym szpinakiem. Doda? skórk? i jedno jajko, przyprawi?. Warzywa zetrze?, obsma?y?, poddusi? z wod?. Ciep?e wymiesza? z jednym jajkiem. Tortownic? wysmarowa? olejem, u?o?y? w niej nale?niki prze?o?one nadzienie szpinakowym i warzywnym. Jajko roztrzepa? ze ?mietan?, doda? starty ser, pola? wierzch tortu i piec w temp. 200 stopni C do rozpuszczenia sera.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak