Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ragout z tuńczyka

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

tuńczyk
500 g
oliwa
4 łyżki
cebula
2 szt
ząbki czosnku
2 szt
pomidory
3 szt
ziemniaki
3 szt
papryka
1/4 łyżeczki
sól
2 łyżeczki
Sklep Prymat
pieprz
1/4 łyżeczki
Sklep Prymat
chleb
1/2 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Ragout z tuńczyka

Na oliwie zeszklić cebulę i czosnek, dodać pomidory i gotować na dużym gazie mieszając, aż masa zgęstnieje. Dodać plastry ziemniaków, przyprawy i ok. pół lira wrzątku by przykrywał ziemniaki. Zagotować na dużym gazie, przykryć, zmniejszyć gaz i dusić ok. 15 minut. Rybę pokrojoną w plastry 5x2cm włożyć gdy ziemniaki zaczną mięknąć, przykryć garnek i rozgotować. Doprawić, posypać chlebem (nie mieszać). gotować na małym gazie prze 4 minuty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 16.05.2012 22:39
Tylko tak robić i jeść.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak