Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

halibut a\' la minute (na poczekaniu)

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

halibut
800 g
mąka
do smaku
oliwa
1/2 szkl.
cebula
1 szt
pomidor
1 szt
migdały
10 szt
białe wino
1 szkl.
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
chleb
1 kromka

Przepis i sposób przygotowania na: halibut a\' la minute (na poczekaniu)

Kromkę chleba usmażyć na oliwie w dużym garnku. Wyjąć i na tym samym tłuszczu usmażyć na złoty kolor cebulę, dodać pomidory bez skórki. Dołożyć pokrojoną, posoloną i posypaną mąką rybę. Zagotować i dusić na słabym gazie. Migdały drobno posiekać, dodać pokruszony chleb z solą, dolać wino i zmiksować. Dodać do dorsza, wymieszać i lekko gotować ok. 25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 15.05.2012 15:55
Pycha.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak