Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Jabłecznik z budyniem

5.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka
4 szkl
cukier
1 szkl
jajko
3 szt
margaryna
250 gram
proszek do pieczenia
2 łyżeczki
masa
1 szt
jabłka
1 kg
mleko
2,5 szkl
budyń owocowy
2 szt
masło
1 łyżeczka
cukier waniliowy
1 szt
Sklep Prymat
cukier
6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik z budyniem

1. Ciasto: Zagnieść ciasto, podzielić na 2 nierówne części. Większą część rozwałkować na blaszkę o wym. 25x36cm.
2. Masa: Jabłka pokroić w dość duże plastry i ułożyć na cieście. Posypać je cukrem waniliowym. Budynie ugotować na mleku z cukrem. Dodać do nich masło. Gorącym budyniem zalać jabłka. Przykryć drugą częścią ciasta. Piec 55 min. Zimne posypać pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 28.11.2012 20:42
przepyszny :)
anemon 23.07.2012 08:28
Bardzo ładnie się prezentuje Twoje ciasto, a że z jabłkami, to wiadomo, że smaczne.
1j1o1l1a1 07.01.2012 14:46
bardzo dobre
Mati13 07.01.2012 14:44
smaczne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak