Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

SAŁATKA Z POMARAŃCZY Z RYBĄ

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomarańcza
3 szt
cykoria
1 szt
filet z miruny
30 dag
bulion warzywny
2 szkl
natka pietruszki
cebula
sok z cytryny
do smaku
skórka z cytryny
1/2 szt
cukier
do smaku
kolendra
1/2 łyżeczki
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
koperek
do smaku
oliwa
3 łyżki
wywar z ryby
2 łyżki
Kminek mielony Prymat
1 łyżeczka
ząbek czosnku
2 szt
sól
do smaku
Sklep Prymat
Gorczyca biała cała Prymat
1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: SAŁATKA Z POMARAŃCZY Z RYBĄ

Umyte filety lekko skropić sokiem z cytryny i posypać odrobiną soli. W płaskim rondlu zagotować bulion z ryby z łyżką soku z cytryny i otartą skórką., natką, cebulą, kolendrą, gorczycą, pieprzem i łyżeczką cukru. Do wywaru włożyć filety i gotować na małym ogniu przez 15 minut. Zostawić w wywarze , aby wystygły.. Dokładnie wymieszać składniki sosu, lekko schłodzić. Wyszorowane pomarańcze sparzyć, osuszyć. Z jednej pomarańczy otrzeć skórkę. Pomarańcze obrać, pokroić na plastry, usunąć pestki. Skórkę z pomarańczy i wyciekający sok dodać do sosu. Rybę delikatnie wyjąć z wywaru, osuszyć, pokroić w grubą kostkę. Na półmisku ułożyć plastry pomarańczy, na nich płatki cykorii i kawałki ryby, polać schłodzonym sosem, udekorować gałązkami kopru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 02.01.2012 14:39
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak