Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Krem herbaciany

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

herbata
1/2 l
żółtko jajek
6 sztuk
cukier
20 dag
cytryna
1 sztuka
pomarańcza
1 sztuka
rum
1 szklanka
Żelatyna wieprzowa Prymat
2 łyżki
Sklep Prymat
bita śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: Krem herbaciany

Żółtka ubijamy z cukrem na parze, studzimy. Dodajemy sok z cytryny i pomarańczy. Rum oraz namoczoną wcześniej żelatynę. Herbatę studzimy i delikatnie wlewamy do masy żółtkowej. Ozdabiamy bitą śmietaną, plasterkami cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak