\"Muszelki w sosie\"

\"Muszelki w sosie\"

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczek

    20 dag
  • ząbki czosnku

    3
  • cebula

    2 sztuki
  • oliwa

    do smażenia
  • pasta pomidorowa

    1 opakowanie
  • seler naciowy

  • natka pietruszki

  • makaron muszelki

  • fasola biała z puszki

    1 puszka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Muszelki ugotować i odcedzić. Na dużej patelni rozgrzać oliwę wrzucić pokrojony w kostkę boczek i cebulę- razem dusić. Posiekać seler naciowy dodać do boczku razem z liściem laurowym. Następnie posiekać czosnek i również dodać na patelnie do reszty składników. Pastę pomidorową wymieszać z odcedzona fasolką i razem ze wszystkimi składnikami dusić na patelni. Przygotowany sos wymieszać razem z makaronem \"muszelki\". Podawać w miseczkach posypywać natką zielonej pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ewelina47

03.02.2011 07:59
może być smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat