Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ciasto orzechowo-jabłkowe

5.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka
2 szklanki
cukier
1 szklanka
olej
1/2 szklanka
cynamon
1 łyżeczka
Sklep Prymat
proszek do pieczenia
2 łyżeczki
jajko
4 sztuki
orzechy włoskie
1 szklanka
jabłka
4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto orzechowo-jabłkowe

Kroki postępowania

1
Jabłka kroimy w kostkę/plasterki, orzechy siekamy.
Krok 1 - Ciasto orzechowo-jabłkowe foto
2
Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i cynamon. Miksując pomału wlewamy olej.
Krok 2 - Ciasto orzechowo-jabłkowe foto
3
Ciasto mieszamy z orzechami i jabłkami. Wylewamy na natłuszczoną i wysypaną bułką tartą blachę.
Krok 3 - Ciasto orzechowo-jabłkowe foto
4
Pieczemy ok. 30 min w temp. 180°.
Krok 4 - Ciasto orzechowo-jabłkowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 13.11.2011 20:26
mniam...
Jarlin 13.11.2011 19:40
smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak