Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa kminkowa dla odmiany

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kości
300 gram
włoszczyzna
1 tacka
tłuszcz
40 gram
woda
2 litr
kminek
50 gram
Sklep Prymat
mąka pszenna
40 gram
sól
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kminkowa dla odmiany

Wodę zagotować, dodać umyte kości (może być kość od schabu, lub żeberka),kminek, obraną włoszczyznę, ugotować wywar, odcedzić.Tłuscz (najlepiej masło) rozgrzać na patelni, dodać mąkę, przygotować zasmażkę. Rozprowadzić z zimnym wywarem na jednolitą masę. Zagotować, rozrzedzić częścią gorącego wywaru, połączyć z pozostałym wywarem. Można posypać świeżą zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 15.02.2012 19:14
nigdy jeszcze nie próbowałam, ciekawy przepis
Wacław 14.01.2012 15:09
pyszna !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak