Przepis i sposób przygotowania na: Wegetariańskie paszteciki
Do miski przesiewamy mąkę i dodajemy drożdże, sól, pieprz oraz śmietanę. Mleko podgrzewamy i dodajemy do mąki. Margarynę rozpuszczamy i też dodajemy do mąki. Składniki mieszamy i wyrabiamy ręcznie ciasto. Odstawiamy w misce pod przykryciem na 1 godzinę.
Marchewkę kroimy w kostkę i razem z groszkiem gotujemy z kostką bulionową. Odcedzamy i mieszamy z drobno posiekaną pietruszką. Dodajemy serek Arla i mieszamy.
Ciasto dzielimy na 2 części i wałkujemy. Nożykiem do pizzy wykrajamy prostokąty i na brzegach nakładamy farsz. Zawijamy i smarujemy roztrzepanym jajkiem.
Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i zapiekamy w 190 stopniach aż się przyrumienią.