Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

surówka z czerwonej kapusty z pomarańczami

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona
1/2 główki
sól
Sklep Prymat
pomarńcze
3 szt
cebula
1 szt
orzechy włoskie
75 g
olej
5 łyżek
ocet winny
3-4 łyżki
pieprz
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: surówka z czerwonej kapusty z pomarańczami

Kapustę poszatkować, posolić- wymieszać.Wycisnąć sok z jednej pomarańczy, pozostałe wyfiletować zachowując sok, cebulę pokroić w kostkę, orzechy posiekać. Na patelni rozgrzać olej przesmażyć na nim cebulę z orzechami zalać sokiem z pomarańczy, dodać ocet, tak przygotowanym dresingiem zalać kapustę i wymieszać doprawić pieprzem. Podawać udekorowaną cząstkami pomarańczy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 02.01.2012 18:39
ciekawy pomysł
owca441 05.11.2011 18:22
chętnie skorzystam, jestem fanką czerwonej kapusty

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak