Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Fenkuły z ricottą i pomidorami

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory
500 g
szalotka
1
oliwa
3 łyżki
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
tymianek
1 gałązka
ricotta
200 g
mleko odtłuszczone
2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Fenkuły z ricottą i pomidorami

Bulwy fenkułu po umyciu i osuszeniu należy obrać z liści i odciąć końcówki. Następnie przekrajamy wzdłuż na pół i gotujemy na parze 10 minut. pomidory kroimy na pół, a szalotkę obieramy i siekamy. Naczynie do zapiekania należy wysmarować łyżką oliwy. W naczyniu rozkładamy bulwy fenkułu, pomidory i szalotkę. Skrapiamy pozostałą oliwą. Ricottę roztrzepujemy z mlekiem, doprawiamy solą i pieprzem i wylewamy na warzywa. Na koniec posypujemy tymiankiem i pieczemy 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak