Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

bułeczki zapiekane z pieczarkami

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułka
8 sztuk
pieczarki
30 dag
śmietana
4 łyżki
sok
z 1 cytryny
żółty ser
10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: bułeczki zapiekane z pieczarkami

z bułek ściąć górę i wdrożyć miękisz. Przyrządzić beszamel, dodając do smaku odrobinę soku z cytryny, a następnie oczyszczone i pokrojone pieczarki. Dodać połowę startego sera na tarce, wymieszać i nałożyć farsz do bułeczek. Posypać z wierzchu resztą startego sera, ułożyć na blasze do pieczenia i wstawić do mocno nagrzanego piekarnika. Zapiec, aż bułeczki dobrze się rozgrzeją, a ser lekko się zrumieni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak