Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z Wątróbek Drobiowych
1/2 kg wątróbka z indyka
1 średnia cebula
1 żółtko
7-8 gałązek natki pietruszki (umytej i posiekanej)
1 płaska łyżka maka ziemniaczana
2 łyżki bułki tartej
sól,pieprz wg. uznania
2 filiżanki lub kokilki
olej do smażenia
Wątróbkę myjemy i pozbywamy się błonek, kroimy w kosteczkę i przekładamy do miski.
Dodajemy startą cebulę,jedno żółtko,natkę,mąkę i bułkę tartą.Doprawiamy solą i pieprzem,całość mieszamy.Na rozgrzana patelnię wkładamy naszą masę i smażymy ciągle mieszając.TJ.około 10 minut. Gorący farsz przekładamy do wysmarowanych wcześniej filiżanek lub kokilek (ja użyłam większych filiżanek o średnicy 9 cm)i układamy na talerzu. Gotowe.
Podajemy np. z tłuczonymi ziemniakami i mizerią.
SMACZNEGO :)