Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Nadziewana kapusta

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała kapusta
1 szt
seler
100 gram
pieczarki
150 gram
bułki czerstwe
2 szt
jajko
1 szt
majeranek
do smaku
Sklep Prymat
tymianek
do dmaku
olej
do posmarowania
cebula
2 sztuki
margaryna
200 gram
marchew
100 gram
mięso mielone
150 gram
kminek
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
papryka mielona
do smaku
Sklep Prymat
sól
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewana kapusta

Umytą kapustę gotować w osolonej wodzie około 15 min,wyjąć,osączyć.Pieczarki,cebulę,marchew,seler pokroić i udusić na margarynie.Bułki namoczyć w wodzie.Mięso ,jajko,przyprawy i odciśniętą bułkę dobrze wymieszać,dodać do warzyw i jeszcze chwilę dusić.Z kapusty wyciąć głąb,wybrać wewnętrzne liście.Kapustę napełnić przygotowaną masą,przykryć liśćmi.Duży kawałek foli aluminiowej posmarować olejem.Owinąć kapustę folią,dobrze zacisnąć brzegi włożyć do nagrzanego piekarnika na około 40 min.Otworzyć folię i przypiec następnie 5 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 12.03.2014 09:56
ciekawy pomysł
Ada-Gaba 31.07.2013 06:49
jeszcze tak nie próbowałam
Iwusia 02.01.2013 23:44
fajny przepis :)
Beata23 27.12.2012 12:14
ciekawe połączenie
Bernadeta1 16.09.2012 12:57
ciekawy przepis
Bożena13 17.07.2012 09:46
bardzo fajny pomysł;))
Dorota59 20.04.2012 17:59
interesujące
Wafelek2601 13.01.2012 09:34
świetny pomysł
gosia561 13.01.2012 00:45
jeszcze nie nadziewałam
RenataZ-et 19.10.2011 23:08
podoba mi się ten pomysł
mirosława4 19.10.2011 17:09
ciekawe danie
Ania67 17.10.2011 09:11
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak