Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Leczo

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczareki całe
0.5 kg
kiełbasa zwyczajna
1 kg
ogórek kiszony
5 szt.
papryka czerwona
2 szt.
cebula biała
1 szt.
pomidory
2 szt.
sok pomidorowy
0,5 litr
olej do smażenia
zioła
do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Leczo

Pieczarki ugotować, z odrobiną oleju, potem dodać kiełbaskę pokrojoną w kostkę, cebulkę -drobno, pomidory pokrojone w kostkę, paprykę w paski. Oprószyć pieprzem, dodać ulubione zioła, całość zalać sokiem pomidorowym (najlepiej własnego wyrobu) i gotować, aż nadmiar soku odparuje. Smacznego

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 30.10.2011 10:45
ciekawe zestawienie
Beatris 06.10.2011 21:03
Podoba mi się pomysł na dodanie do leczo ogórków kiszonych.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak