cebule obrać i pokroić w kostkę wraz z pomidorem,czosnek posiekać,żeberka umyć i natrzeć solą,pieprzem,siekanym czosnkiem,oregano i tymiankiem następnie odstawić w chłodne miejsce najlepiej na noc,następnego dnia włożyć mięso do garnka wlać wodę tyle aby było zakryte mięso i je odgotować ok.40min.na patelni rozgrzać olej i zeszklić cebule z czosnkiem następnie dodać miód i wino wymieszać,kiedy zacznie gęstnieć doprawić do smaku solą i pieprzem oraz tymiankiem dodać pomidora wymieszać i zdjąć z ognia,w naczyniu połączyć ze sobą musztardę,majonez,natkę pietruszki,sól,pieprz i dokładnie wymieszać następnie schłodzić w lodówce,z żeberek wyjąć kości i upiec na rozgrzanym grillu na złoty kolor,podawać żeberka na grillowanym pieczywie z dodatkiem schłodzonego sosu i cebuli.