Wątróbka z winem

Wątróbka z winem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • watróbki z drobiu

    0,5 kg
  • cebuli

    10 dag
  • białego wytrawnego wina

    150 ml
  • mleka

    0,5 szklanki
  • majeranek Prymat

    do smaku
  • sól, pieprz

    do smaku
  • tłuszcz

    5-6 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wątróbkę oczyścić, umyć i usunąć z niej tłuszcz. Większe kawałki przekroic na pół. Cebulę drobno posiekać. Na patelni rozgrzać tłuszcz i zrumienić watróbkę. Wlać wino. Dusić na małym ogniu przez 10 minut. Przyprawić so smaku solą i pieprzem. Podawać z ziemniakami i surówką.

Smacznego!!!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

etka

29.10.2010 12:41
to najlepszy pomysł na wątróbkę :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat