Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Wątróbka z winem

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

watróbki z drobiu
0,5 kg
cebuli
10 dag
białego wytrawnego wina
150 ml
mleko
0,5 szklanki
Majeranek suszony Prymat
do smaku
Sklep Prymat
sól, pieprz
do smaku
tłuszcz
5-6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z winem

Wątróbkę oczyścić, umyć i usunąć z niej tłuszcz. Większe kawałki przekroic na pół. Cebulę drobno posiekać. Na patelni rozgrzać tłuszcz i zrumienić watróbkę. Wlać wino. Dusić na małym ogniu przez 10 minut. Przyprawić so smaku solą i pieprzem. Podawać z ziemniakami i surówką.

Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

etka 29.10.2010 12:41
to najlepszy pomysł na wątróbkę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak