Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica ze Szypiorkiem a\'la Krokiet
* 3 jajka kurze
* 1 pęczek szczypior (ten cieniutki)
* 2 łyzki masła
* sól,kolorowy pieprz (wg.uznania)
*
* Dodatkowo:
* Patelnia - by się przydała ;-)
Szczypior i jajka myjemy. Umyte jajka wbijamy do miseczki. Rozmącamy,dodajemy soł i kolorowy pieprz tyle ile kto lubi. Następnie dosyć drobno siekamy szczypiorek i dodajemy do jaj-mieszamy.Na niedużej patelni (u mnie to była patelnia o srednicy 19 cm ) rozgrzewamy masło.Wlewamy jajka i smażymy na małym ogniu (nie przekręcając) lecz delikatnie tylko podważając jego brzegi. Jak już jajka do połowy patelni się zetną to smażąc nadal zawijamy delikatnie je w rulonik za pomocą drewnianej czy tam innej szpatułki. Chwilunie jeszcze podsmażamy i gotowe.... Podajemy z pieczywem i np. sałatką z pomidorów.....