Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pieczeń pachnąca kolendrą

5.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone drobiowe
80 dag
cebula dymka ze szczypiorkiem
1 pęczek
kolendra
1/2 pęczka
tymianek
3 gałązki
majeranek
3 gałązki
Sklep Prymat
jajko
1 szt
musztarda
2 łyżeczki
Sklep Prymat
sól do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
tłuszcz do formy
kajzerka
1 czerstwa

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń pachnąca kolendrą

1. Kajzerkę namocz. Dymki oczyść, drobno pokrój. Zioła opłucz, osusz, posiekaj. Bułkę odciśnij, wymieszaj z mięsem, jajkiem, dymkami, musztardą i połową ziół. Przypraw papryką, solą i pieprzem.
2. Z masy uformuj pieczeń. Piecz 75 min w 175 stopniach.
3. Gotową pieczeń posyp pozostałymi ziołami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 24.01.2014 07:29
pyszne smaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak