Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Sałatka z arbuza, fety i sałaty

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata lodowa
1 szt.
ser feta
280 g
arbuz
500 g
cebula czerwona
1 szt.
melisa
4 listki
oliwa
3 łyżki
ocet winny
1 łyżka
miód
1 łyżka
pieprz
1 szczypta
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z arbuza, fety i sałaty

Sałatę myjemy, osuszamy, a następnie rwiemy na mniejsze kawałki. Fetę i arbuza kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i siekamy w cienkie krążki.
Wszystkie składniki umieszczamy w dużej misce i mieszamy ze sobą.
Dressing: Oliwę mieszamy z octem winnym, miodem i pieprzem. Najlepiej to robić w małym słoiczku, aby wszystkie składniki sosu dobrze się połączyły.
Sałatkę przed podaniem polewamy dressingiem i posypujemy posiekanymi listkami melisy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna70 26.09.2011 22:04
apetyczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak