Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Sernik z galaretkami na zimno

5.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serek homogenizowany
8 sztuk
Żelatyna wieprzowa Prymat
3 łyżki
Sklep Prymat
galaretka cytrynowa
1 opakowanie
galaretka truskawkowa
2 opakowania
biszkopty okrągłe
1 paczka
rum
1 kieliszek

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z galaretkami na zimno

Galaretkę cytrynową i 1 truskawkową przyrządzić jak podano na opakowaniu i wylać na płaskie naczynie. Dać do zamrażalnika. Zamrozić. Wyjąć, pociąć na kwadraty. Biszkopty maczać w rumie i układać na tortownicy. Serki włożyć do naczynia, zmiksować, dodać rozpuszczoną żelatynę w odrobinie wody. Włożyć pociętą galaretkę. Ułożyć okrągłe biszkopty w koło i dać do lodówki. Rozpuścić drugą galaretkę, dać do stężenia, gdy lekko stężeje wylać na placek. odstawić do lodówki jeszcze na godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 15.11.2013 18:25
moja ulubiona
Jodaj 22.02.2012 11:05
bardzo pyszny :)
tomek18 27.08.2011 09:44
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak