Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Roladka wieprzowa

5.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości
50 dag
marchewka
1 sztuka
ser żółty
4 plastry
cebula
1 sztuka
boczek
20 dag
olej
do smażenia
sól
wg uznania
Sklep Prymat
jajko
do panierki
mąka
do panierki

Przepis i sposób przygotowania na: Roladka wieprzowa

Schab kroimy na mniejsze kawałki, rozbijamy dosyć cienko, solimy z obu stron. Nakładamy plaster sera żółtego, kawałek marchewki, boczku i cebuli. Zwijamy w roladę, panierujemy w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej i pieczemy z obu w oleju stron na złoty kolor ok. 20 minut. Podajemy z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 08.01.2012 22:41
supet
Izabela/bella81 04.09.2011 10:40
bardzo smaczne
halinka1011 24.07.2011 09:39
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak