Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Wędliny w galarecie

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

groszek konserwowy
1 szt
papryka czerwona
1 szt
bulion drobiowy
1/2 l
Żelatyna wieprzowa Prymat
Sklep Prymat
salami
6 (plastry)
rzodkiewka
6 (czerwona)
jajko ugotowane na twardo
3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Wędliny w galarecie

Żelatynę rozpuszczamy w bulionie i odstawiamy do ostygnięcia. Jajka pokroić w plasterki. Na talerzu ułożyć wędlinę, na niej plastry jajka. Na wierzch dodajemy rzodkiewkę, paprykę i sypiemy trochę groszku. Całość zalewamy żelatyną i odstawiamy do lodówki. Można podawać potrawę z sosem majonezowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 05.06.2012 21:05
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak