Faszerowany boczek wędzony

Faszerowany boczek wędzony

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    15 dag
  • bułka czerstwa

    1 szt.
  • boczek

  • jajko

    1 szt
  • natka pietruszki

  • jabłka

    1/2 kg
  • ketchup

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Farsz: 15 dag pieczarek usmażyć. Bułkę czerstwą namoczyć i zemleć z okrawkami wyrównywanego boczku. Dodać do tego pieczarki, jajo, posiekaną natkę i przyprawić do smaku. Jak już ci wyjdzie rolada obwiązana nitką to polewasz tłuszczem i pieczesz skrapiając na początku wodą (ewentualnie bulionem a może jakimś piwem cienkim...) a następnie własnym sosem boczku. Pod koniec duszenia możesz dodać w cząstkach pół kilo jabłek wymieszanych z 2 łyżkami ketchupu. (ale to wtedy gdy będzie boczek jedzony w dużych kawałkach z sosem... (tłusto to widzę).

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat