Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

bakłażany nadziewane mięsem i mozarellą

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory
4 sztuki
mięso mielone
400 gr
mozzarella
125 gr
wino czerwone wytrawne
100 ml
koncentrat pomidorowy
2 łyżki
sól do smaku
do smaku
Sklep Prymat
Majeranek suszony Prymat
do smaku
Sklep Prymat
bakłażan

Przepis i sposób przygotowania na: bakłażany nadziewane mięsem i mozarellą

Umyte i osuszone bakłażany kroimy na plasty o grubości 1 cm , solimy je i odstawiamy na ok 20 min aż puszczą sok.
Mięso mielone smażymy a następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i czerwone wino.Czekamy aż płyn sie zredukuje. przyprawiamy solą, pieprzem i majerankiem, dodajemy pokrojoną w kostkę mizzarellę, mieszamy. Pomidor kroimy na plasty posypujemy majerankiem. Suche bakłażny układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na bakłażany nakładamy mięso a na mięso plasterki pomidorów. Pieczemy w temp ok 200stopni przez 25 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak