Przepis i sposób przygotowania na: Hiszpan
Ubić białka na sztywno. Dodać do nich 12 łyżek cukru. Dodawać po jednym żółtku i ubijać dalej, aż zaczną pojawiać się bańki.
Mąkę,kakao i proszek do pieczenia wymieszać i dodawać po trochu do całości mieszając. Wylać na brytfankę. Piec w 180 stopniach. Upieczony ostudzić i przekroić na pół.
Przygotowanie masy:
Szklankę mleka zagotować, a do pozostałej połowy dodać 3 żółtka i 5 łyżek cukru oraz 1,5-2 łyżki mąki ziemniaczanej. Wlać do gotującej się części mleka, ciągle mieszając-powstanie coś o konsystencji budyniu.
Utrzeć w makutrze kostkę margaryny, dodawać po łyżce zimnego budyniu i później 3 łyżki kakao oraz kieliszek wódki.