Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Chłodnik

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kwas buraczany
250 ml
śmietana 18 proc
250 ml
kwaśne mleko
500 ml
botwina
1 pęczek
sok cytrynowy
1 łyżka
pieczony drób
150 g
ogórek
1
szczypior
pęczek
koper
pęczek
sól, cukier
rzodkiewka
pęczek
jajko ugotowane na twardo
4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik

Botwinę z sokiem cytrynowym gotować 10min Ostudzić dodać pokrojonego ogórka rzodkiewkę szczypiorek i koperek jajka i mięso pokroić w kostkę Ubić mleko i śmietanę Wlać kwas buraczany wszystko wymieszać i przyprawić Odstawić na 2 godz do lodówki Podawać z ziemniakami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak