Przepis i sposób przygotowania na: Krem czekoladowy z truskawkami
Kremówkę ubić na sztywno. Ja zawsze prócz samej śmietany, do lodówki wkładam i miskę, w której będzie ona ubita. Zawsze się sprawdza, czyli zawsze się ubija. Ubitą śmietanę stopniowo dodawać do czekolady, za każdym razem dokładnie mieszając.
Keksówkę posmarować w kilku miejscach margaryną, wyłożyć folią spożywczą i wylać połowę kremu czekoladowego.
Truskawki delikatnie umyć i jeszcze delikatniej osuszyć. 15 dag pokroić na małe kawałki, wyłożyć rozsypując na kremie w formie i przykryć pozostałym kremem. Przykryć całość folią spożywczą i odstawić na minimum 4 godziny do lodówki. Można na całą noc.
Tuż przed podaniem zmiksować resztę truskawek z cukrem i sokiem cytrynowym na gładką masę.
Krem wyjąć z formy, pokroić na plastry i podawać z sosem truskawkowym.