Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

CYTRYNY DO MIĘS PIECZONYCH

5.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cytryna
5 sztuk
mięta
1,5 łodygi
rozmaryn
3 łodygi
anyż
1,5 sztuki
Sklep Prymat
cynamon
1,5 kawałka
Sklep Prymat
gałka muszkatołowa
1/2 łyżeczki
pieprz
2 łyżeczki
Sklep Prymat
cukier
30 gram
sól
30 gram
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: CYTRYNY DO MIĘS PIECZONYCH

Cytryny umyć i włożyć do wrzątku. Gotować przez ok. 2 minuty.
Następnie wyjąć, ostudzić. Każdą z cytryn pokrajać na krzyż, tak by jej nie przekroić.
W garnku wstawić ok. litra wody, dodać wszystkie przyprawy i razem zagotować.
Cytryny ułożyć w słoikach, zalać gorącą zalewą, tak aby całe były zakryte.
Zamknąć słoiki, odstawić w chłodne miejsce na ok. miesiąc.
Sos jest wyśmienitym dodatkiem do mięsa z grilla i pieczeni.


SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak